Sneeuwklassen 2024

Zaterdag 20/1/2024

Ontbijt bij aankomst in het hotel na onze busreis.

Onze kamerverdeling

Is het eten lekker?

Een eerste keer buiten in de sneeuw in Leysin!

Enkele leerlingen stellen het hotel voor...

Verslag van de dag zaterdag 20 januari'24

Na onze stop in Luxemburg kropen we gisterenavond rond middernacht gezellig onder ons dekentje. Terwijl wij in dromenland waren, brachten de chauffeurs ons veilig naar Zwitserland. Het was nog donker toen we wakker werden omdat we de berg opreden. Rond kwart na zeven arriveerden we dan ook al aan ons hotel. Brr koud: -9!

Na wat gesleur om onze bagage op te ruimen, mochten we meteen aanschuiven bij het ontbijt en aten onze laatste restjes op. Wie daar niet genoeg mee had mocht ook al mee proeven van het buffet in het hotel. Wel even wennen aan de drukte, want we zijn hier duidelijk niet alleen.

Na het ontbijt trokken we naar onze verdieping. Nadat ieder in de juiste kamer zat, laadden we onze valiezen uit en begon een voor niet iedereen even succesvol gevecht met een hoeslaken en een dekbed. Gelukkig was er ook wat hulp van de leerkrachten.

Daarna trokken we er goed ingeduffeld, maar onder een stralende zon op uit. We verkenden de weg naar de beginnerspiste waar we morgen gaan leren skiën. Onderweg konden we voluit rollebollen in de verse sneeuw die hier eergisteren is gevallen.

 

Zo was het al snel tijd voor het middagmaal. Er was lekkere wortel/pompoensoep, heerlijke pizza en als dessert een sappige pruim. Ruim voldoende om ons buikje te vullen.

Na een deugddoende platte rust trokken we naar het skilokaal om onze skibotten te passen en onze ski’s te laten aanpassen. Met onze handen vol en ook nog een helm op ons hoofd, stapten we naar het ons toegewezen lokaal om alles op te bergen.

Daarna kregen we van de leerkrachten uitleg over het rode draad spel, een spel dat we doorheen de hele week mogen spelen. Maar dat leggen we thuis wel uit. (Gotcha)

Na het vieruurtje, een opkikkertje met icetea en een donut of een mandarijn, was er tijd voor persoonlijke hygiëne en mochten we onze eerste belevenissen beschrijven in ons dagboek.

Op het menu van het avondmaal: een goed gevulde saladbar, chicken nuggets al dan niet vegetarisch, appelmoes en lekkere frietjes, met als afsluiter chocoladepudding. Er hadden er heel wat een reuzenhonger want de borden werden meermaals gevuld.

Als avondsluiter stond er bodypercussie op het programma. De stagiaires namen ons mee in een workshop ‘muziek maken met je eigen lichaam’.

Moe, maar voldaan kruipen we nu voor een eerste keer in ons bed.

Een eerste topdag en dan moet het skiën nog beginnen!

Daarom kruipen we nu toch nog wel wat vermoeid van de busreis op tijd in ons bed om morgen superfris te zijn.

Slaap wel en tot morgen!

 

Wil je ons van dichterbij volgen, check dan zeker onze instagrampagina en website de volgende dagen.

Zondag 21/1/2024

Glijden met de poepsleetjes

Tijdens ons middagmaal

De beginners op weg naar hun eerste skiles

Skiles gevorderden

Prijs voor de mooiste kamer

Verslag van de dag zondag 21 januari'24

Alhoewel we vandaag pas om kwart voor acht moesten opstaan, waren er toch nog enkelen ver in dromenland toen de leerkrachten ons kwamen wekken. Maar met een stevig ontbijt was iedereen weer klaar om er een volle dag tegenaan te gaan.

In de voormiddag trokken we er op uit om met de poepsleetjes te gaan glijden. Na een korte wandeling vonden we een geschikte plaats die veilig en steil genoeg was om naar beneden te glijden. Massa’s plezier en mooie plaatjes. Bekijk het maar op de vernieuwde website van onze school: www.deparel.be . Ondertussen was ook het rode draadspel volop van start gegaan.

Als middagmaal was er bloemkoolsoep, spaghetti bolognaise gewoon of vegetarisch en als dessert een gezonde appel of pruim.

Geen platte rust vandaag, want ons eten was maar amper door de keel of het was al tijd om ons klaar te maken voor de eerste skiles. Daar komt heel wat bij kijken: de gepaste kleding bij elkaar zoeken, de nodige documenten op de juiste plaats wegbergen, je insmeren tegen de zon, die moeilijke botten aankrijgen en zo hard vast maken dat je je voeten niet meer kan bewegen, je helm en skibril goed opzetten, de juiste ski’s uit het rek zoeken en tenslotte als een stijve hark uit de skikelder naar buiten wandelen. Onze begeleiders hadden handen te kort om overal bij te springen.

Gisteren hadden we al allemaal een nummer gekregen zodat we per groep op het zonneterras makkelijk onze Zwitserse skimonitor konden vinden.  De gevorderden werden onderworpen aan een test om hun echte niveau te bepalen. Zo kunnen ze dan in groepen worden ingedeeld.  De beginners leerden de eerste kneepjes van de skikunst. Zo vloog de tijd om en was de eerste les voor we het beseften voorbij. Alle begin is moeilijk, maar bijna iedereen was tevreden over zijn prestatie.

Na een tussendoortje als opkikker, trokken we naar onze kamer voor onze dagelijkse douche, want vanmiddag hebben we toch wel wat gezweet! Ondertussen vulden we ons dagboek aan en was er even vrije tijd.

Voor het avondeten stond nog het vervolg van het toneel ‘De verdwenen ijskristal’ op het programma en zongen we nog enkele liedjes.

Onze buik rammelde. Tijd dus voor veel balletjes in tomatensaus met puree en een ijsje als toetje.

Als avondactiviteit hadden de moni’s nog een toffe ‘Stop motion’ workshop in petto.

Na een kort afsluitmoment komt er al een einde aan onze tweede dag.

Slaap wel! Tot morgen!

 

 

 

Maandag 22/1/2024

Moni-spel

Tweede skiles beginners

En enkele gevorderden onderweg

Avondactiviteit : quiz

Verslag van de dag: maandag 22 januari'24

Goed uitgeslapen en met een stevig ontbijt achter de kiezen stonden we weer klaar voor een dag vol activiteit.

In de voormiddag stond ‘het groot spel’, georganiseerd door de monitoren op het programma. We werden samen met kinderen van andere scholen ingedeeld in groepen. Zo leerden we ook eens iemand anders kennen. In en rond het hotel kregen we allerlei leuke opdrachten voorgeschoteld. De tijd vloog voorbij en al snel was het middag.  Vandaag hadden we ook onze 2de jarige.  Met alle leerlingen samen hebben we gezongen.  Filmpje te bekijken op onze website.

Tijd om ons buikje te vullen. Op het menu: pompoensoep en een broodje hotdog met gebakken ui en saus naar keuze en een stuk fruit als afsluiter.

Na het eten was het tijd om ons klaar te maken voor de tweede skiles. Dat verliep al heel wat vlotter dan gisteren omdat we nu wisten wat er van ons verwacht werd.  De gevorderden haalden hun hartje op en verkenden de pistes in de omgeving.

De beginners die nog wat meer oefening nodig hadden, verfijnden hun techniek verder op de beginnerspiste. Leren stoppen en pizzapunt hebben ze nu ook onder de knie.

Moe maar tevreden brachten we ons materiaal terug naar het skihok.

Na het skiën en een hartig tussendoortje trokken we ons even terug op de kamer om te douchen, ons dagboek in te vullen en even te werken in de sneeuwklasmap.

Nadien was er een korte bezinning en zongen we nog wat liedjes.

Op het avondmenu: cordon bleu met spinaziepasta, voor de vegetariërs orso met groenten en als dessert een bananenmilkshake.

Als avondactiviteit hadden de leerkrachten een leuke quiz in elkaar gestoken afgewisseld met praktische opdrachten. Zo slaagde er een groep in het getal pi tot 75 cijfers na de komma correct te zeggen!

 De dagen vliegen hier echt voorbij.

 

Lieve groetjes en tot morgen!

Dinsdag 22/1/2024

Ski

Tobbogan. Heel veel plezier!

Voeg je koptekst hier toe

Verslag van de dag: dinsdag 23 januari'24

Vandaag voor het eerst skiën in de ochtend. Dus wat vroeger opstaan en sneller ontbijten om op tijd klaar te staan.

De gevorderden schakelden een niveau hoger en gingen hun jumps perfectioneren, met ook bij hen hier en daar een valpartij. Ook stond er voor hen een zwarte piste op het programma. De beginners gingen verder met het inoefenen van de technieken. Leren met vallen en opstaan! Een stralend zonnetje maakte alles perfect. Op het einde van de les kwam iedereen heelhuids en tevreden weer in het hotel aan.

Als middagmaal kregen we tomatensoep, loempia’s met zoetzure saus en rijst en als dessert een banaan.

Geen tijd voor platte rust vandaag. Na het middagmaal vertrokken we onmiddellijk met de bus naar het Toboganpark. Daar konden we met een soort rubberen banden naar beneden glijden langs glijbanen gemaakt in de sneeuw. Er waren zes glijbanen van verschillend niveau: van heel rustig tot heel uitdagend. Machtig leuk!

Na het vieruurtje kregen we even tijd om te douchen, maar al snel moesten we naar de zangstonde.

Voor het avondmaal konden we ons dan nog even mooi maken en opkleden voor de spelletjesavond.

Zo was het weer snel tijd voor het avondmaal: saladbar, lasagne en een ijsje als afsluiter.

Voor de avondactiviteit werden alle kinderen, ook die van de andere scholen, ingedeeld in groepjes. De monitoren hadden zich met spelletjes op de verschillende verdiepingen van het hotel opgesteld. Per groepje konden we zo overal spelletjes gaan spelen.

Zo is er alweer een mooie dag veel te snel voorbij. Tot morgen!

 

P.S. Vergeet niet onze mooie foto’s te bekijken op de website.

Woensdag 24/1/2024

Ontbijt

De mooiste kamer

Skiën op dag 4

Namiddag op stap

Laatste avond - feestavond

Verslag van de dag woensdag 24 januari'24

De ochtend was weer gevuld met skiën. De meest gevorderde beginners mochten ook de pistes op. Spannend! De anderen kregen verder les op de piste beneden om morgen ook de berg op te kunnen. De gevorderden haalden weer hun hartje op en trokken ook naar de moeilijkste pistes en het funpark.

Na het skiën hadden we weer reuzenhonger bij het middagmaal: champignonsoep, noedels met groenten al of niet met kip en als dessert een dikke appel..

Na een korte middagrust trokken we te voet naar de skilift. Met de ‘eitjeslift’ zoefden we helemaal tot op de top van de Berneuse, de bekendste berg van Leysin. Op de top hadden we een prachtig uitzicht over de omliggende bergen en de vallei met het meer van Genève. Er werden heel wat mooie kiekjes gemaakt. Bekijk ze maar op www.deparel.be.

Terug in het hotel volgde het laatste deel van het toneel en een korte zangstonde.

Daarna kregen we op onze kamers tijd om te douchen. Ook moesten we onze koffers al wat inpakken, want morgen is al de laatste dag en dan hebben we niet zo veel tijd.

Het avondmaal was een feest. Als voorafje kregen we chips met een glas cola. Daarna volgde een hamburger met alles erop en eraan en frietjes, precies Mc Donalds. Als afsluiter van dit feestmaal was er nog feesttaart.

Als avondactiviteit stond de dankavond op het programma. Alle scholen kwamen samen in de grote zaal. Daar bracht iedere school een nummertje naar voor. Voor de Parel had juf Anelore een prachtig compilatiefilmpje in mekaar gestoken. Bekijk het maar tussen onze andere filmpjes op de website. De fantastische avond werd afgesloten met een korte fuif.

Zo zijn we al aanbeland bij onze laatste nacht hier in Leysin. Maar morgen staat er nog een superdrukke dag op het programma. Voor het ontbijt moeten we onze bedden al aftrekken. Dan volgt spijtig genoeg onze laatste skiles, want daarna moeten we al ons materieel inleveren. Hopelijk krijgen we daarna ons skibrevet.

Na het middagmaal nog een snelle douche en dan alles terug in onze valies proberen proppen, want die moeten al om 14.30 uur uit de kamer. Dan hebben we nog een tweetal uurtjes om een souvenir als herinnering aan deze fantastische sneeuwklassen te gaan kopen.

Rond 19.00 uur stappen we dan in de bus om naar huis terug te keren. We verwachten jullie dan aan Pius X om ons op te halen.  Het voorziene uur is 09.00 uur, maar als de reis vlot verloopt zou het wel vroeger kunnen zijn.  Volg het zeker op in de Whatsapp-groep. Hou je GSM dus bij de hand!

Hoewel het hier heel fijn is, kijken we er ook naar uit jullie terug te zien. Tot vrijdag!

PS 1 Maandag is er geen school.

 

PS 2 Als juffen en meesters willen we alle leerlingen bedanken omdat ze zo’n toffe groep vormden. Met allen samen hebben ze er een onvergetelijke periode van gemaakt!