Ouderraad

Beste ouder,
 
Al onze kinderen zitten elke schooldag samen op school. Jij als ouder kan er mee voor zorgen dat de school de ideale omgeving is waar onze kinderen samen in kunnen opgroeien. Maar om dat te bereiken moeten we als ouders onze inzichten, ideeën en hulp bij elkaar brengen.

Wie zijn wij?

Ons enthousiast topteam bestaat uit ouders van de drie verschillende afdelingen.

Wij zijn een enthousiast team van ouders, dat zich inzet voor de belangen van onze school. Hiervoor steken wij graag de handen uit de mouwen en organiseren verschillende activiteiten om de school te kunnen ondersteunen bij diverse projecten. En om dat te realiseren, kunnen we zeker nog wat extra ouders gebruiken in ons team.

Als ouderraad zijn wij ook een aanspreekpunt voor andere ouders. Aarzel dus niet om een van onze leden aan te spreken als jullie met vragen of opmerkingen zitten.

De kerntaken van onze ouderraad zijn:

Samen school maken met ouders, directie en leerkrachten. Als ouderraad vertegenwoordigen we immers de stem van alle ouders in het schoolbeleid.

Meedenken met de projecten van de school en de school daarinondersteunen (bvb. vernieuwen website, vergroenen speelplaats).Ontmoetingsaciviteiten organiseren voor ouders en school.

Informeren en communiceren over onderwijs, opvoeding en wat er leeft in en rond de school.

Onze werking

Het doel van de ouderraad is om ouders te betrekken bij de (hier moet een spatie komen) schoolomgeving en het vormen van een klankbord tussen (hier moet een spatie komen) ouders en school. En er zijn verschillende manier waarop je kan bijdragen:

1. Een klankbord vormen voor ouders met de school

2. Inzicht krijgen in wat er reilt en zeilt in de school en vanuit de schoolraad (dit gaat dan om informatie uit de omgeving van de school)

3. Verschillende activiteiten organiseren waar ouders van de school elkaar kunnen ontmoeten of soms ook om geld in het laadje te brengen om de school financieel te ondersteunen.

4. Meedenken over thema’s die ouders actueel of belangrijk vinden. Samen met de school worden deze thema’s bespreekbaar gemaakt en wordt ruimte gecreëerd voor verandering. Denk maar aan de vergroening van de speelplaats bijvoorbeeld.

Waarom ook meedoen?

Via de ouderraad ontmoet je andere ouders, leer je de school en zijn omgeving nog beter kennen of maak je actief mee een verschil voor alle kinderen in de school.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de ouderraad?

Kom dan vrijblijvend eens meehelpen op één van onze activiteiten. Wanneer dit naar meer smaakt, ben je meer dan welkom om onze toffe bende te versterken!

Vanwege,

De ouderraad