School

Lees hier meer over:

Praktische informatie

Onze schooluren

voormiddag 08.40 uur – 11.55 uur
middagpauze 11.55 uur – 13.25 uur
namiddag 13.25 uur – 15.45 uur

Tijdens de middag kunnen de leerlingen terecht in onze ruime refter.
De kinderen brengen een eigen drinkbus mee.
Voor kinderen die thuis gaan eten gaat de schoolpoort open om 13.00 uur. Elke leerling is 5 minuten voor de aanvang van de les in de school aanwezig. De leerlingen zijn verplicht om alle lessen en activiteiten van hun leerlingengroep (zo ook de lessen lichamelijke opvoeding en zwemmen) te volgen. Om gezondheidsredenen (gewettigd met een doktersattest) kunnen er, in samenspraak met de directeur, eventueel aanpassingen gebeuren.

Warme maaltijden

De school biedt de mogelijkheid tot het nuttigen van een warme maaltijd (soep + hoofdgerecht). Ook het nuttigen van een portie soep behoort tot de mogelijkheden. Het menu kan je vinden op de website van traiteur Goossens: maandmenu.pdf (traiteurgoossens.be) Voor wijzigingen graag bellen naar het secretariaat op het nummer 015/41.57.63. Afzeggingen dienen een dag VOORAF te gebeuren (vóór 12.00 uur). Anders worden de maaltijden aangerekend.

Voor- en naschoolse opvang

Pius X

• Voorschoolse opvang vanaf 07.00 uur ’s morgens tot 08.10 uur.
• Naschoolse opvang alle dagen behalve woensdag tot 18.00 uur.
• Reguliere woensdagnamiddagopvang tot 12.30 uur.
• Woensdagnamiddagopvang van 12.30 uur tot 18.00 uur op de afdeling Sint-Jan Berchmans. Wanneer uw kind gebruik zal maken van deze opvangmogelijkheid, dient u de school hiervan op de hoogte te stellen bij de aanvang van het schooljaar. Wanneer u op onregelmatige basis gebruik wil maken van deze service, vragen wij u de school minstens 2 dagen vooraf te verwittigen. Kleuters die later blijven dan 12.30 uur zullen bijgevolg naar de afdeling Sint-Jan Berchmans gebracht worden en dienen daar ook afgehaald te worden.

Sint-Jan Berchmans

• Voorschoolse opvang vanaf 07.00 uur tot 08.10 uur ’s morgens voor alle kinderen van de afdelingen Sint-Jan Berchmans en Sint-Rombouts op de afdeling Sint-Jan Berchmans.
• Vanaf 08.10 uur worden de leerlingen onmiddellijk op de voor hen correcte afdeling verwacht.
• Naschoolse opvang alle dagen (behalve woensdag) van 16.15 uur tot 18.30 uur voor alle kinderen van de afdelingen Sint-Jan Berchmans en Sint-Rombouts op de afdeling Sint-Jan Berchmans. Tijdens de naschoolse opvang maken de leerlingen eerst in stilte hun huistaken en leren ze hun lessen. Nadien kunnen ze een ontspannende activiteit doen.
• Reguliere woensdagnamiddagopvang tot 12.30 uur.
• Woensdagnamiddagopvang van 12.30 uur tot 18.00 uur op de afdeling Sint-Jan Berchmans. Wanneer uw kind gebruik zal maken van deze opvangmogelijkheid, dient u de school hiervan op de hoogte te stellen bij de aanvang van het schooljaar. Wanneer u op onregelmatige basis gebruik wil maken van deze service, vragen wij u de school minstens 2 dagen vooraf te verwittigen.
• Elk kind dat bij het einde van de schooldag noch door een ouder wordt afgehaald, noch met de rij naar huis gaat, blijft in principe in de naschoolse opvang.
• De voor- en naschoolse opvang wordt georganiseerd in de refter van de school. U kan de refter bereiken via de doorgang tussen de kerk en zaal De Posthoorn.

Sint-Rombouts

• ’s Morgens opent de afdeling Sint-Rombouts haar deuren om 08.10 uur. Kinderen die vroeger naar school wensen te komen kunnen terecht op de afdeling Sint-Jan Berchmans.
• Na elke lesdag sluit de afdeling Sint-Rombouts om 16.15 uur. De kinderen die gebruik maken van de naschoolse opvang worden onder begeleiding naar de afdeling Sint-Jan Berchmans gebracht. Tijdens de naschoolse opvang maken de leerlingen eerst in stilte hun huistaken en leren ze hun lessen. Nadien kunnen ze een ontspannende activiteit doen.
Reguliere woensdagnamiddagopvang tot 12.30 uur.
• Woensdagnamiddagopvang : zie afdeling Sint-Jan Berchmans
• Elk kind dat bij het einde van de schooldag noch door een ouder wordt afgehaald, noch met de rij naar huis gaat, blijft in principe in de naschoolse opvang.
• De voor- en naschoolse opvang wordt georganiseerd in de refter van de school (afdeling Sint-Jan Berchmans). U kan de refter bereiken via de doorgang tussen de kerk en zaal De Posthoorn.

Het Parel team

Directie & beleid

Juf Hilde

Directeur

Juf Heidi

Zorgcoördinator

Meester Wouter

ICT - Kangoeroe

Juf Rita

Zorg

Juf Lieve

Zorgcoördinator SJB/PiusX

Juf manon

Kleuter & zorg sjb

Secretariaat

Juf Marga

Soumia

Leerkrachten

PIUS X

juf saskia

0-1 KC

juf veerle

1-2 KC

juf jolien

2-3 KC

Sint - jan Berchmans | kleuter

Juf lies

1KA

juf elfi

1KB

juf sofie

2ka

juf manon

2ka

juf katrien

2kb

juf kirsten

3ka

juf ilse

3kb

Sint - jan Berchmans | lager

Juf veerle

1a

juf kathleen

1b

juf lisa

1c

juf marieke

2a

Juf martine

2b

juf shari

2c

juf maxime

3a

juf lisa

3b

Juf imane

3c

AFDeling Sint-Rombouts

meester toon

4a

juf katleen

4b

juf nikki

4c

juf tania

5a

Juf katarina

5b

meester thibault

5c

Juf anelore

6a

meester dirk

6b

juf bente

6c

juf stefanie

leerkracht lo

meester timothy

leerkracht lo

meester olivier

leerkracht lo

medewerkers

juf jessica

kinderverzorgster

Juf katrien

Kinderverzorgster

juf dina

meester ronny

Juf ingrid

juf naïma

meester wazir

juf flor

Juf roselinde