KLASBLOG 5A

Pime

Op donderdag 6 juni gingen de leerlingen van het vijfde leerjaar op onderzoek in PIME. Dit is het provinciaal instituut voor milieu educatie. De leerlingen deden twee workshops. We startten met "moord in de poel" waarbij de leerlingen als speurders een moord in de vijver moesten onderzoeken. In de namiddag gingen de leerlingen op natuursafari op het domein. Het was een zeer leuke én leerrijke dag!

Wetenschapsshow

Vandaag hebben we mogen genieten van een wetenschapsshow. Het was een moment waarop er heel wat proefjes gedaan werden en ook uitgelegd werden. Soms mochten de leerlingen uit het publiek zelfs meedoen. Voor de geïnteresseerden is er een mogelijkheid om zich in te schrijven voor zes lessen. Deze vinden plaats buiten de schooluren. Alle info is terug te vinden op de flyer die de leerlingen meekregen.

Gedichtenweek

Het vijfde leerjaar ging tijdens de gedichten week aan de slag met verschillende vormen van poëzie: naamgedichten, elfjes, collagegedichten, ... Er stonden ook verschillende dichtbundels in de klas waar de leerlingen in konden rondsnuisteren.

Gedichtenweek

Het vijfde leerjaar ging de afgelopen week aan de slag met verschillende soorten gedichten: naamgedichten, collagegedichten, elfjes, ... Onze creatievelingen konden zich uitleven met enkele knappe resultaten als gevolg.

Het vijfde leerjaar kreeg in Technopolis de opdracht om in minecraft een insect na te bouwen. De workshop was op hun lijf geschreven. De leerlingen genoten duidelijk van deze uitdaging, met enkele knappe resultaten als gevolg!