KLASBLOG 3C

Paaseieren zoeken

We sloten dit trimester af met een paaseieren zoektocht. Joepie, iedereen vond wat lekkers!

Escapegame in de bib

De medailles van de Olympische Spelen in Parijs werden gestolen en verstopt in de bib in Mechelen. Gelukkig konden de speurneuzen van 3C de Olympische Spelen redden en de gouden medailles terugvinden.

Pardoes

We namen een kijkje in boekhandel Pardoes. We snuisterden in de winkel, luisterden naar een verhaal en sorteerden boeken. Wat een leuke winkel!

Pyjamadag

De Munt

We leerden het sprookje van Tsaar Saltan kennen. We kropen zelf ook in de huid van verschillende personages en gingen actief aan de slag. 

Lezen

We werken de komende weken in een leesbundel over ons taalthema ’typisch Belgisch’, we lezen moeilijke woorden, verhalen en doen aan theaterlezen. Vandaag konden we heerlijk lezen in de zon! 

Hoekenwerk: gewicht

In hoekjes ontdekten we alles over de kilogram en gram. 

Bloopershow

We leerden in de lessen taal over bloopers. We maakten in groepjes zelf enkele bloopers. Samen met de leerlingen van 3A en 3B genoten we van elkaars bloopers. 

Carnaval

Spelletjesnamiddag

Na de grote toetsen was het tijd voor ontspanning. De leerlingen brachten hun favoriete gezelschapsspel mee en speelden gezellig samen. Wat een fijne namiddag!

Sinterklaas

Het leukste bezoek van het jaar: de Sint! We schreven een boodschap voor Sint en Piet op onze bank. Vrijdagochtend gingen we de Sint vol spanning opwachten aan de Vaart. De Pieten hadden een rommeltje van onze klas gemaakt, maar ze maakten het goed met leuke cadeautjes. Gelukkig! In de namiddag toonden we de Sint hoe cool we zijn met de ‘Pieten Sinterklaas move’. 

Hoekenwerk rekenen

We herhaalden onze leerstof van rekenen tijdens een hoekenwerk. Het hoogtepunt van het hoekenwerk: winkeltje spelen!

3C got talent

We organiseerden ‘3C got talent’. We gingen eerst op zoek naar onze eigen talenten. Wie dan wou kon zijn/haar talent met de klas delen tijdens de show. We kozen een jury en genoten van de show. Wat een talenten in 3C!

Herfstwandeling

Lezen

We lezen vaak in onze klas. We kiezen dan een gezellig plekje om in een leuk boek te duiken. Elke keer dat we een boek uitlezen verdienen we een blaadje voor onze leesboom. Daarop geven we aan of het boek wel of niet een aanrader is voor onze klasgenoten. Onze boom heeft al heel wat blaadjes, we zijn goed aan het lezen!

Dag van de sportclub

Strapdag

Piet Mondriaan: Evenwijdig en loodrecht

De schoolomgeving verkennen met onze zintuigen

Kennismaking